Новини
У Білогірському районному центрі зайнятості 25 листопада 2015 року відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Співпраця центру зайнятості з сільськими та селищними радами в частині виконання угод про співпрацю за 2015 рік».



У проведені даного заходу взяли участь представники Управління Держпраці у Хмельницькій області, районної державної адміністрації, Управління соціального захисту, районного центру зайнятості та голови сільських та селищних рад.

У ході заходу проаналізовано виконання угод між центром зайнятості та сільськими (селищними) радами за 2015 рік в розрізі кожної ради та наведені факти плідної співпраці. Зосереджено увагу учасників заходу на важливості підписання даних угод на 2016 рік.



Обговорено питання необхідності пошуку резервів діяльності на селі шляхом співпраці з усіма зацікавленими структурами, роботодавцями та особливо із службою зайнятості. Саме вони є первинною ланкою у формуванні інформаційної бази, визначенні перспектив розвитку сфери застосування праці в межах підпорядкованої їм території, розвитку інфраструктури села.

Звернуто увагу новопризначених голів сільських (селищних) рад на обов'язковості проведення індексації заробітної плати працівників у межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З метою подолання негативних тенденцій у сфері зайнятості та створення умов щодо розвитку підприємництва на селі, активізації ролі роботодавців у збереженні та створенні нових робочих місць та координації спільних дій спрямованих на розвиток своїх громад учасниками прийнято низку рекомендацій.



До списку новинВпередНазад