Новини
Комісія зі спеціального розслідування Управління Держпраці у Хмельницькій області з'ясувала обставини та причини нещасного випадку із смертельним наслідком, що стався 19 жовтня поточного року з верстатником приватного підприємства «Влад» біля воріт цеху №1 механічної обробки деревини.

За результатами проведеного розслідування з'ясовано обставини випадку. Зокрема, близько 8 год. 18 хв. під час паління у спеціально відведеному місці потерпілий раптово впав на землю. Працівники одразу почали надавати допомогу. Інженером з охорони праці по мобільному телефону було викликано швидку медичну допомогу і надано першу долікарську медичну допомогу. Через деякий час приїхали лікарі швидкої медичної допомоги, які констатували смерть працівника. Згідно довідки Хмельницького обласного бюро судово-медичної експертизи причиною смерті став епілептичний напад з розвитком гострої асфіксії.

Розглянувши документи, які були зібрані в ході спеціального розслідування, пояснення свідків та інші матеріали, комісія прийшла до висновку, що даний випадок смерті працівника, відповідно до п. 16 «Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року №1232 вважається не пов'язаним з виробництвом.

Комісією спеціального розслідування вирішено обставини та причини випадку смерті обговорити на зборах трудового колективу підприємства. Відповідальних осіб, дії або бездіяльність яких призвели до випадку смерті, комісія не вбачає.



До списку новинВпередНазад