Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі малого підприємства «Крок» (с. Кам'янка, Городоцького району) проведено семінар з питань порядку надання додаткових відпусток за шкідливі та важкі умови праці та законодавчого регулювання оплати праці.

У ході заходу роз'яснено, що щорічна додаткова відпустка за роботу із шкідливими і важкими умовами праці надається працівникам відповідно до Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку.

Акцентовано, що статтею 7 Закону України «Про відпустки» передбачено, що конкретна тривалість таких відпусток встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від результатів атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах.

Зауважено, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб. Це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) без урахування доплат, надбавок, інших заохочувальних та компенсаційних виплат. Зазначено, що з 1 вересня 2015 року місячний розмір мінімальної заробітної плати підвищився та становить 1378 гривень.

Наголошено, що оплата праці працівників, які виконують роботу, яка вимагає певних знань, умінь, навиків та наявність відповідної освіти, повинна проводитись у розмірі, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати. Також обговорено основні вимоги Порядку проведення індексації грошових доходів населення.



До списку новинВпередНазад