Новини
Комісія зі спеціального розслідування Управління Держпраці у Хмельницькій області з'ясувала обставини та причини нещасного випадку із важким наслідком, який стався 20 жовтня поточного року з трактористом-машиністом ТОВ «Серединецьке» на автодорозі між селами Марківці та Старі Бейзими Шепетівського району під час обслуговування глибокорозпушувача ґрунту «HERCULES».

За результатами проведеного розслідування з'ясовано обставини випадку. Зокрема, близько 12 год. 30 хв. при заміні робочих органів основних стійок глибокорозпушувача, постраждалий відчув, що щось вдарило його в ліве око. Згідно довідки Одеського інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова, внаслідок нещасного випадку тракторист отримав травму лівого ока.

Комісія дійшла висновку, що цей випадок є таким, що пов'язаний з виробництвом та підлягає обліку. Причиною нещасного випадку є незадовільний стан поверхні основної стійки кріплення робочого органу (наральника) глибокорозпушувача ґрунту «HERCULES», внаслідок забруднення.

Комісією спеціального розслідування розроблено ряд заходів щодо зменшення ризику повторення аналогічних випадків у майбутньому. Зокрема, провести позапланове навчання та перевірку знань з питань охорони праці та позаплановий інструктаж з трактористами-машиністами товариства. Обставини та причини нещасного випадку обговорити на зборах трудового колективу.

Осіб винних у настанні нещасного випадку комісія не вбачає. Не вбачається також вина потерпілого, оскільки при настанні нещасного випадку мав місце фактор непередбачуваності подій (потрапляння в око стороннього тіла невстановленого походження).



До списку новинВпередНазад