Новини

Упродовж жовтня-листопада поточного року посадовими особами Управління перевірено у зазначеній галузі такі підприємства: ПАТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний», ТОВ «Чернігівський ковальський завод», ПП «СТВ», ПАТ «МЕНА ПАК», СВК «Пам'яті декабристів», ТОВ «Мена-Авангард», Чернігівське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів філія УМГ «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз», Мринське виробниче управління підземного зберігання газу філія УМГ «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз».

У ході проведення перевірок виявлено наступні порушення, які найчастіше допускаються на підприємствах області:

— не укладено колективний договір між адміністрацією і трудовим колективом;

— працівників не поінформовано під розписку про умови праці, наявність на робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів;

— не здійснюється доплата до тарифної ставки працівникам за роботу із шкідливими та важкими умовами праці;

— не проведено атестацію низки робочих місць за умовами праці;

— на роботах із шкідливими умовами праці працівникам не видаються безоплатно за встановленими нормами молоко або інші рівноцінні харчові продукти.

За результатами проведених перевірок на зазначених суб'єктах господарювання виявлено 23 порушення вимог щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, надання працівникам пільг та компенсацій за роботу із шкідливими та важкими умовами праці; посадовим особам підприємств видано 8 приписів для усунення виявлених порушень. Відносно керівників двох підприємств складено адміністративні протоколи за ч.1 ст. 41 КУпАП, які передані на розгляд до суду.




До списку новинВпередНазад