Новини

Презентація програм розвитку гірничих робіт на наступний 2016 рік шахт Інгульська, Смолінська та Новокостянтинівська ДП «Східний ГЗК» проходила в розширеному форматі за участі фахівців Криворізького гірничопромислового управління головного управління Держпраці у Дніпропетровській області та фахівців управління Держпраці у Кіровоградській області.

До складу комісії, очолювану начальником Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Віктором Іванко увійшли Радники голови Держпраці Павло Суховенко та Ілля Баклінов. Разом з тим до роботи з розгляду програм долучились представники Криворізького експертно-технічного центру, воєнізованого гірничо-рятувального загону, науковці профільних інститутів та фахівці проектних організацій.

Розширений розгляд матеріалів розвитку гірничих робіт, зумовлений переходом ДП «Східний ГЗК» з під нагляду Криворізького гірничопромислового управління до управління Держпраці у Кіровоградській області.

Представлені шахтами матеріали по виконанню планів в поточному році та планів розвитку на наступний рік в цілому отримали схвальні відгуки членів комісії. Однак, чимало питань виникало як до керівництва всього комбінату, так і до керівників шахт зокрема.

Членів комісії цікавила штатна укомплектованість макшейдерських служб шахт. Підіймаючи дане питання, зупинились на контролі за пустотами, зокрема ведення робіт по їх погашенню (заповненню).

Досить детально зупинились на виконанні ремонтних робіт в шахтних стволах. Обговорили стан обладнання підйомних машин, вентиляційних установок, копрів, надшахтних комплексів, будівель і споруд. Не менш актуальне питання — обстеження даних інженерних конструкцій.

Обговорювалась якість функціонування відомчого нагляду в організації безпечних умов праці, основний акцент було поставлено на контролі за веденням вибухових робіт, зокрема зберіганні вибухових матеріалів та поверненні невикористаної вибухівки.

Поза увагою членів комісії не лишилися питання обладнання пожежонебезпечних дільниць шахт системами автоматичного пожежогасіння та сигналізацією.




До списку новинВпередНазад