Новини
Представниками Управління Держпраці у Хмельницькій області для підприємств, установ та організацій (с. Берездів, Славутського району) проведено семінар з питань додержання нормативно-правових актів з охорони праці та трудового законодавства.

До участі у засіданні запрошені роботодавці, відповідальні особи за безпечну експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, працівники бухгалтерії та відділу кадрів (ФГ «Берездів», Берездівської сільської ради, Берездівської спеціалізованої ЗОШ -інтернату, ТВП «Берездів», Берездівського НВК, Берездівського сільського будинку культури).

Під час засідання роз'яснено основні вимоги безпеки під час виконання газонебезпечних робіт. Звернуто увагу на нову редакцію Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом №285 від 15.06.2015 року. Вказано на необхідність дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, впровадження заходів щодо зменшення ризику виникнення аварійних ситуацій під час експлуатації об'єктів та виконання робіт підвищеної небезпеки.

Обговорено питання безпечної експлуатації об'єктів котлонагляду, а саме вантажопідіймальних механізмів, посудин, що працюють під тиском та котлів. Питання безпечної експлуатації транспорту, його ремонту та обслуговування. Порушено питання атестації робочих місць, пільг та компенсацій за роботу у важких та шкідливих умовах праці.

Також наголошено на вимогах трудового законодавства та загальнообов'язкового соціального страхування для посадових осіб закладу. Розглянуто питання стану дотримання закладом законодавства про оплату праці, рівень оплати та своєчасної її виплати. Ознайомлено з порядком проведення індексації заробітної плати. Наголошено на відповідальності за порушення строків виплати заробітної плати.



До списку новинВпередНазад