Новини
Фахівцем Управління Держпраці у Хмельницькій області для адміністрації приватного підприємства «ВІКАМ» (м. Полонне) надано роз'яснення з питань додержання законодавства про працю та загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Під час заходу роз'яснено, що на даний час при проведенні індексації заробітної плати працівників слід керуватися Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.1991 № 1282-XII та Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. № 1078, з урахуванням внесених до них змін. Зазначений Порядок поширюється на підприємства, установи та організації незалежно від форми власності і господарювання, а також на фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Зазначено, що Законом України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії» індексація визначена державною соціальною гарантією, що надається населенню з метою підтримки купівельної спроможності їх грошових доходів в умовах зростання цін.

Наголошено, що статтею 15 Закону передбачено, що за порушення законодавства про індексацію грошових доходів населення винні особи притягаються до відповідальності відповідно до закону.

Також розглянуто порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.



До списку новинВпередНазад