Новини
Фахівцями управління Держпраці у Хмельницькій області, за участю Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань та Управління праці та соціального захисту населення Кам'янець-Подільської райдержадміністрації проведено інформаційний семінар для працівників санаторію «Лісова пісня» (с. Привороття Кам'янець-Подільський р-н.).



Під час засідання порушено питання виконання робіт та експлуатації об'єктів з підвищеною небезпекою. Висвітлено проблемні питання в транспортній галузі та при обслуговуванні котельного господарства. Звернуто на вимоги Правил, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання. Розглянуто питання щодо здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства з питань охорони праці.

Наголошено на посиленні контролю за трудовою дисципліною та впровадженням заходів щодо профілактики виробничого травматизму. Чіткому розподілу функцій, обов'язків, відповідальності обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту технологічного устаткування та обладнання з відображенням у посадових інструкціях. Призначенні атестованого обслуговуючого персоналу до обслуговування та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та забезпечення їх виробничими інструкціями та інструкціями з охорони праці.



Звернуто увагу керівництва підприємства щодо забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, а саме спеціальним одягом, проходженням працівниками підприємства медичних оглядів та недопущення до виконання робіт підвищеної небезпеки працівників, які перебувають в алкогольному сп'янінні.

Також у ході заходу роз'яснено роль колективних договорів у справі забезпечення конституційних прав найманих працівників на належні безпечні і здорові умови праці щодо запобігання випадкам виробничого травматизму та професійним захворювань.



До списку новинВпередНазад