Новини
17-18 листопада 2015 року на базі підприємства «Навчально-культурний центр «Побужжя» Федерації профспілок області відбулося навчання голів профспілкових комітетів та голів комісій з питань охорони праці первинних профспілкових організацій відокремлених підрозділів ПАТ «Хмельницькобленерго».



Участь у навчанні взяли представники Управління Держпраці у Хмельницькій області, Федерації профспілок області, Хмельницької гуманітарної педагогічної академії, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, відділу Державної експертизи умов праці та соціально-трудових відносин Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації.

Під час навчання проінформовано присутніх про державне управління охороною праці та повноваження органу з нагляду за охороною праці. Звернуто увагу на міжнародні норми у сфері безпеки і гігієни праці та їх застосування в Україні.



Звернуто увагу учасників навчання на основні законодавчі акти з питань охорони праці. Обговорено проблемні питання охорони праці, стан виробничого травматизму і професійної захворюваності на підприємствах Хмельниччини. Роз'яснено порядок проведення розслідування нещасних випадків на виробництві та відшкодування шкоди працівникам у разі ушкодження їх здоров'я. Наголошено на здійснені профілактичних професійних захворювань та отруєнь.

Поставлено акцент на повноваженнях і правах профспілок у цій сфері. Правові підстави для здійснення громадського контролю за законодавством з охорони праці.

Доведено про основні положення Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та прийняті відповідно до нього нормативно-правові акти. Роз'яснено практичні аспекти визначення показників санітарно-гігієнічної характеристики робочого місця. Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці та проведення медичних оглядів працівників.



На завершення навчання продемонстровано порядок надання домедичної допомоги під час втрати свідомості постраждалим працівником, ураженні електричним струмом, забитті, удушені, утоплені тощо. Показано процедуру проведення серцево-легенево-мозкової реанімації постраждалого та хід надання невідкладної медичної допомоги.



До списку новинВпередНазад