Новини
Прокуратурою Хмельницької області для працівників Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено семінар-навчання з метою запобігання та протидії корупції.

У ході зустрічі зазначено, що боротьбі із корупцією присвячено цілу низку законодавчих актів. Поставлено акцент на внесені зміни до Законів України «Про запобігання корупції» та «Про засади запобігання і протидії корупції».



Зауважено, що за вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень особи, зазначені в частині першій статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку. Особа, якій повідомлено про підозру у вчиненні нею злочину у сфері службової діяльності, підлягає відстороненню від виконання повноважень на посаді в порядку, визначеному Законом.

Примітка до статті 45 Кримінального Кодексу України передбачає низку статей щодо корупційних злочинів та їх вчинення шляхом зловживання службовим становищем тощо.

Зазначено, що новелою антикорупційного законодавства є створення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, що формується та ведеться Міністерством юстиції України.

Також розглянуто обмеження щодо одержання подарунків. Наголошено на необхідності зазначення достовірних даних під час подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Особливу увагу звернуто на ст. 191 Кримінального Кодексу України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, ст. 368-2 — незаконне збагачення, ст. 370 — провокація підкупу та покарання передбачене за їх вчинення.



До списку новинВпередНазад