Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі публічного акціонерного товариства «Хмельницький завод ковальсько-пресового устаткування «Пригма-Прес» проведено семінар з питань попередження аварійності та виробничого травматизму, професійних захворювань та проведення атестації робочих місць за умовами праці в машинобудівній галузі.

Участь у семінарі взяли начальник відділу нагляду в АПК та СКС Вадим Франко, начальник відділу з питань експертизи умов праці Юрій Вдовін, директор підприємства, головний інженер, керівники та заступники керівників виробничих підрозділів та служб, інженери та майстри ПАТ ХЗКПУ «Пригма-Прес».

У ході зустрічі розглянуто стан охорони праці та промислової безпеки на підприємствах машинобудівної галузі. Проаналізовано травматизм в машинобудівній галузі області. Наголошено на впровадженні профілактичних заходів щодо усунення причин виробничого травматизму. Зазначені шляхи поліпшення елементів системи управління охороною праці у підрозділах підприємства.

Зауважено, що роботодавець повинен організувати та провести на підприємстві атестацію робочих місць, якщо його виробництво (техпроцеси, обладнання, сировина, продукція) є потенційним джерелом шкідливих і небезпечних факторів, які можуть несприятливо впливати на здоров'я працівників зараз чи в майбутньому. Зазначено, що атестація робочих місць проводиться не рідше одного разу на 5 років. Позачергова атестація може бути проведена в тому випадку, якщо умови праці на підприємстві істотно змінилися.



До списку новинВпередНазад