Новини
Фахівцями управління Держпраці у Хмельницькій для керівників структурних підрозділів КП «Промбуд-2» (м. Хмельницький) проведено інформаційний семінар з питань профілактики та попередження виробничого травматизму.

Участь у засіданні взяли: головний державний інспектор сектору гірничого нагляду Карпов О.Ю., головний державний інспектор сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Ковальська В.В., головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки Бельський В.М. та завідувач сектору розслідування, аналізу, обліку аварій і виробничого травматизму Заяць В.В.



Під час заходу спеціалістами управління основний акцент поставлено на основні вимоги Закону України «Про охорону праці». Зокрема, наголошено на праві стосовно охорони праці під час укладання трудового договору. Праві працівників на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці. Забезпечені працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами. Відшкодуванням шкоди у разі ушкодження здоров'я працівників або у разі їх смерті.

Звернуто увагу на обов'язки працівників щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Проходження медичних оглядів працівників певних категорій. Обов'язковій організації навчання з питань охорони праці.

Зазначалось про додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів щодо дозвільної системи у сфері господарської діяльності. Акцентовано на Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Окремо звернуто увагу на види робіт підвищеної небезпеки та перелік машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Також роз'яснено вимоги щодо розробки інструкцій з охорони праці, особливості нових Правил безпеки систем газопостачання, процедуру проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.



До списку новинВпередНазад