Новини

За ініціативи Держгірпромнагляду України спільно з райдержадміністраціями проведено семінари-наради в районах областей щодо безпечного виконання весняно-польових робіт за участі територіальних органів Держгірпромнагляду, Держсільгоспінспекції, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілок, керівників та спеціалістів з охорони праці сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

Особливу увагу керівників сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств було звернуто на дотримання вимог безпеки під час обробітку ґрунту, посівних робіт та підживлення рослин, недопущення експлуатації тракторів, які необладнані електростартерним запуском двигуна з кабіни, навчання й проведення інструктажів з питань охорони праці, а також здійснення контролю з боку посадових осіб підприємств за безпечним виконанням робіт.

Під час весняно-польових робіт у 2013 році перевірено 718 суб'єктів господарювання. У зв'язку із загрозою життю та здоров'ю працівників було тимчасово зупинено експлуатацію 1080 одиниць обладнання, машин, механізмів та виконання робіт. За виявлені порушення нормативно-правових актів з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 736 працівників, з них 365 керівників.

У 2013 році під час проведення весняно-польових робіт було смертельно травмовано два працівники, в поточному році — жодного.

За матеріалами проведених перевірок у 2013 році інспекторами видано обов'язкові для виконання приписи про усунення порушень нормативно-правових актів з охорони праці та запроваджено контроль за їх виконанням.




До списку новинВпередНазад