Новини

Комісією з розслідування, очолюваною посадовою особою теруправління, встановлено, що технічною причиною трагедії стало витіснення необхідного для дихання кисню внаслідок надходження до приміщень квартири природного газу з двох відкритих конфорок газової плити та нещільності у системі газопостачання.

Під час розслідування виявлено, що спеціалізованим підприємством газового господарства ПАТ «Чернігівгаз» надавались послуги з технічного обслуговування систем газопостачання і газових приладів житлового будинку неякісно та з порушеннями вимог нормативно-правових актів. Балансоутримувач будинку, де сталась аварія — комунальне підприємство «Деснянське» Чернігівської міської ради видало акти про відповідність димових і вентиляційних каналів квартири діючим нормативним документам за наявності грубих порушень.

При цьому з боку посадових осіб ПАТ «Чернігівгаз» та КП «Деснянське» не здійснювався відомчий контроль за безпечною експлуатацією системи газопостачання димових і вентиляційних каналів. В результаті, не було вчасно виявлено, що система газопостачання квартири експлуатується в аварійному стані

За цих умов, газовий прилад у кухні, залишений мешканками квартири без належного нагляду, став останньою крапкою в ряду порушень, що призвели до аварії та загибелі людей.

Довідка

В 2012 році в Чернігові сталось 3 нещасних випадки, пов'язаних з використанням газу в побуті, внаслідок чого постраждали 4 особи, з яких дві загинули.

В 2013 році сталось 3 нещасних випадки, пов'язаних з використанням газу в побуті, внаслідок чого постраждали 4 особи, з яких три загинули.




До списку новинВпередНазад