Новини

У І кварталі 2014 року на підприємствах Волинської області травмовано 22 працівники

Протягом І кварталу поточного року на підприємствах області (без вугільної галузі) травмовано 22 особи проти 22 за відповідний період минулого року.

Найбільша кількість травмованих припадає на соціально-культурну сферу (7 осіб) та машинобудування (5). У галузі автодорожного транспорту травмовано 3 особи, ЖКГ-3 — 2, будівництва -2, деревообробки -1, харчової промисловісті -1, інші види транспорту -1.

У І кварталі територіальним управлінням проведено спеціальні розслідування 3 нещасних випадків з смертельними наслідками, однак вони не були пов'язані з виробництвом у зв'язку з відсутністю впливу на потерпілих шкідливих та небезпечних факторів виробництва (для порівняння за аналогічний період 2013 року загинула 1 особа).

У звітному періоді сталося 3 групових нещасних випадків, в результаті яких отримали травми 7 осіб.

З метою попередження виробничого травматизму інспекторським складом теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області за 3 місяці поточного року проведено 60 перевірок суб'єктів господарювання; 477 перевірок виробничих об\'єктів, з них 94 позапланових. За результатами перевірок виявлено 1141 порушення законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки. За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 208 працівників, з них 54 керівники. Сума штрафів становить 46,107 тис. грн. Крім того, посадовими та службовими особами теруправління проведено комплексні (всебічні) перевірки у 5-ти підприємствах області, а саме: КП «Нововолинськводоканал», філії «Ківерцівське УГГ» ПАТ «Волиньгаз», Луцькій районній філії ПАТ «Волиньобленерго», СВК «Зоря» Рожищенського району, ТзОВ «Промтехсервіс».

Протягом І кварталу 2014 року теруправлінням видано 142 дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.




До списку новинВпередНазад