Новини

На Волині обговорили фактори збереження

трудового потенціалу області

Сьогодні в рамках заходів до Дня охорони праці у навчально-методичному центрі профспілок відбулася чат-конференція з головним технічним інспектором Федерації профспілок України Андрієвським Ю.З. У засіданні взяли участь представники територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області, Федерації профспілок області, представники профспілкових організацій (уповноважені трудових колективів) з питань охорони праці підприємств та установ. Під час відео-конференції обговорено актуальні питання організації безпечних умов праці, здійснення контролю за станом здоров'я працюючих, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, створення належних виробничо-побутових умов, тощо.

Після закінчення конференції проведено навчання представникам профспілкових організацій (уповноваженим трудових колективів) з питань охорони праці підприємств та установ. Зокрема, спеціалісти теруправління Держгірпромнагляду всесторонньо висвітлили законодавчі та практичні аспекти щодо вирішення питань охорони праці через колективні договори та угоди, порядок розслідування нещасних випадків та відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я та у разі смерті працівника. Окрему увагу звернуто на порядок проведення навчання з питань охорони праці та відповідальність посадових осіб за порушення нормативно-правових актів з охорони праці.

На завершення заступник начальника теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області Віталій Кондратюк подякував учасникам зібрання за активність та небайдужість до проблем промислової безпеки та побажав усім плідної та безпечної праці.




До списку новинВпередНазад