Новини

Минулого тижня під час проведення планових перевірок щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці було виявлено, що шість підприємств Вінницької області не отримали дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки.

Так, у ТОВ «Рубін» села Роскошівка Теплицького району без дозволу експлуатувався компресор, ТОВ «Катос» м. Вінниця не отримало дозвіл на експлуатацію вантажо-підіймального крану, підприємства КП «Погребищекомунсервіс» та ТОВ «АгроБуд» смт. Оратів не отримали дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Без дозволу на експлуатацію газовикористовуючого обладнання потужністю 100 кВт працювала Погребищенська СЗШ №1 У школі не проведено технічне обслуговування системи газопостачання та газовикористовуючих установок. А ДНЗ «Веселка» смт. Вороновиця Вінницького району не отримав дозволу на експлуатацію водогрійних котлів.

До посадових осіб вище згаданих підприємств та закладів вжито адміністративні заходи та видано обов'язкові до виконання приписи.

Слід зазначити, що дозвіл — це не формальний документ, а підтвердження відповідності стану охорони праці при виконанні робіт підвищеної небезпеки вимогам нормативно-правових актів. Отриманню дозволу передує відповідна процедура: проводяться експертні обстеження на придатність до експлуатації обладнання, машин, механізмів, будівель і т.д. Лише після отримання позитивних висновків експерта можна отримати дозвіл. Законодавчими актами визначена процедура отримання дозволів, яку здійснюють через адміністративні центри «Прозорі офіси».

Впродовж першого кварталу 2014 року теруправлінням було видано 100 дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад