Новини
ЗВЕРНЕННЯ
Організаційного комітету з підготовки та проведення в області Дня охорони праці
З метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб'єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням та відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні 28 квітня відзначається День охорони праці у нашій області.
У 2014 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначатиметься під девізом — Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві.
Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що збільшення використання хімічних речовин породжує реальну загрозу для суспільства, виробничого середовища, а також призводить до зміни атмосфери Землі.
За ступенем впливу на організм людини, шкідливі речовини на території України поділяються на чотири класи небезпеки: надзвичайно небезпечні, високо небезпечні, помірно небезпечні, мало небезпечні.
Одним із найбільш поширених і небезпечних речовин, що використовуються у промисловості та побуті, зокрема у холодильних установках, є аміак, який впливаючи на організм людини може призвести до інвалідності або навіть смерті.
Резонансна аварія, яка сталася на ПАТ «Концерн «Стирол» 6 серпня 2013 у Донецькій області через розгерметизацію трубопроводу з рідким аміаком під час капітального ремонту у цеху з його виробництва, призвела до загибелі шести працівників та гострого отруєння аміаком 29 працівників.
Про непросту ситуацію на підприємствах нашої області засвідчує значна кількість недоліків, що виявлені під час перевірок дотримання безпечного використання хімічних речовин.
Територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області спільно з Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілковими організаціями проводять роз'яснювальну роботу щодо заміни у технологічних процесах шкідливих речовин на менш шкідливі, удосконалення управління технологічними процесами, а також охороною праці.
Організація контролю за безпечним використання хімічних речовин, їх негативним впливом на працівників стане пріоритетним напрямком у подальшій роботі під час здійснення заходів державного нагляду.
Організаційний комітет звертається до представників засобів масової інформації з проханням забезпечити всебічне висвітлення заходів, що відбуватимуться в Україні у рамках Дня охорони праці.




До списку новинВпередНазад