Новини

Протягом лютого та березня поточного року теруправлінням Держгірпромнагляду перевірено стан безпеки праці під час підготовки та виконання весняно-польових робіт у 9 сільгосппідприємствах та 6 фермерських господарствах Херсонщини.

Державними інспекторами виявлено 76 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, які безпосередньо стосуються цих робіт, до адміністративної відповідальності притягнено 12 посадових осіб.

Серед основних порушень — відсутність у підприємств дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, не проведення передрейсових технічних оглядів тракторів та медичних оглядів механізаторів, експлуатація тракторів без електростартерного запуску двигуна з кабіни тощо.

Також, на Херсонщині активізовано інформаційно-роз'яснювальну роботу серед сільгосппідприємств з питань дотримання вимог безпеки під час виконання весняно-польових робіт. Зокрема посадові особи теруправління долучилися до організації та проведення відповідних семінар-нарад в районних державних адміністраціях області. У них також беруть участь представники Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілок, райдержадміністрацій, керівники та спеціалісти з охорони праці сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств.

Під час цих заходів окрема увага приділяється питанням дотримання сільгосппідприємствами вимог безпеки під час використання хімічних добрив для обробки полів, а також підготовки та проведення у господарствах Всесвітнього Дня охорони праці, який цьогоріч проходить під гаслом «Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві».

На сьогодні такі семінар-наради проведено у Цюрупинському, Скадовському, Горностаївському, Чаплинському та Новотроїцькому районах області. Найближчим часом вони відбудуться ще у 3 районах області.

Перевірки сільгосппідприємств та інформаційно-роз'яснювальна робота щодо безпечного проведення весняно-польових робіт тривають. Також теруправлінням Держгірпромнагляду встановлено контроль за виконанням виданих приписів, розпоряджень та усуненням виявлених при перевірках порушень.

Довідка. За три місяці 2014 року в Херсонській області у сільському господарстві стався один нещасний випадок: начальник служби безпеки ТОВ «Фрідом Фарм Бекон», м. Херсон, був травмований внаслідок ДТП (зіткнення двох автомобілів) на об'їзній дорозі м. Каховка. Нещасних випадків під час виконання весняно-польових робіт в області не зафіксовано.




До списку новинВпередНазад