Новини

23 січня 2014 року у Харкові відбулося засідання Колегії теруправління Держгірпромнагляду України у Харківській області, на якому було підбито підсумки роботи теруправління за 2013 рік та окреслено перспективні напрямки роботи на рік теперішній.

Не зважаючи на зниження рівня травматизму на підприємствах регіону, робота теруправління потребує подальшого вдосконалення, оскільки, минулий 2013 рік позначився зниженням практично усіх показників наглядової діяльності. На зустрічі також обговорювалися питання взаємодії з експертними організаціями, підвищення якості експертних висновків, необхідність підтримання існуючих реєстрів та створення в подальшому єдиної електронної бази промислових об'єктів підвищеної небезпеки.

На засіданні заступник Голови Держгірпромнагляду України Степан Васильович Дунас наголосив на пріоритетних напрямках роботи Служби, зокрема на впровадження в практику підприємств регіону ризикоорієнтованого підходу в системах управління охороною праці. Аналіз виникнення виробничих ризиків та уміння управляти ними — шлях до значного зниження рівня травматизму. У своєму виступі Степан Васильович Дунас підкреслив необхідність зменшення кількості позапланових перевірок на підтримку загальнодержавного курсу на мінімізацію державного тиску на малий та середній бізнес.
У 2013 році на підприємствах Харкова і області травмовано — 270 осіб, 2012 році — 315 (-менше на 45 осіб, або 15%). У тому числі зі смертельним наслідком 19 осіб, у 2012 році — 26 ( -менеше на 7 осіб, або 27%). Найбільша кількість нещасних випадків, а саме 32%, сталося на підприємствах машинобудування 92 травмованих у 2013 році ( порівняно з 103 травмованими у 2012 році ). Також рівень виробничого травматизму зріс на 50% на підприємствах водо-каналізаційного господарства — 12 травмованих в 2013 році проти 6 у 2012 році, з них смертельно травмованих в 2013 році — 5 (КП «Харківводоканал» — 4 загиблих і КП «Дергачівський комунальник» — 1 загиблий). У 2012 році смертельних було 3.

Аналіз виробничого травматизму дозволив виявити основні причини травмування, як і в попередні роки серед них превалюють організаційні. Тільки з цих причин сталося близько 75 % нещасних випадків на виробництві.




До списку новинВпередНазад