Новини

У зв'язку з аварією 17 лютого на шахті «Північна» ДП «Макіїввугілля», де загинуло семеро гірників, Міненерговугілля запровадило режим посиленого відомчого контролю за дотриманням норм та правил (вимог) безпеки на всіх вугільних підприємствах, що належать до сфери управління міністерства, у період з 19 лютого по 5 березня.

Метою посиленого контролю є запобігання аваріям і випадкам травмувань гірників, покращення ефективності управління виробництвом і охороною праці на вугільних підприємствах та підвищення рівня виробничої дисципліни працівників.

На вугільних підприємствах затверджено графіки чергувань керівників апарату державних вугільних підприємств та копалень з обов'язковим відвідуванням шахт, насамперед — потенційно небезпечних дільниць.

У рамках дії посиленого відомчого контролю посадові особи теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області під час здійснення державного нагляду контролюватимуть заходи з посилення контролю за безпекою ведення гірничих робіт на вугледобувних підприємствах регіону: ДП«Львіввугілля», ДП«Волиньвугілля», ПАТ«Шахта «Надія» і шахті №10«Нововолинська", що будується.

Також представники Західної міжрегіональної інспекції нагляду у вугільній промисловості візьмуть участь у роботі комісій, які створені на вугільних підприємствах для обстеження підземних виробок: стану провітрювання та пилогазового режиму, ефективності роботи системи дегазації та ізольованого відводу метану, ізолюючих споруд вимогам діючих нормативних документів, технологічних пастортів та іншої технічної документації.

До роботи у цих комісіях, які очолюють технічні директори підприємств, залучено також представників ДВ ВГРС та профспілок.




До списку новинВпередНазад