Новини

Криворізьке гірничопромислове територіальне управління Держгірпромнагляду України створене в 2006 році на базі Криворізького гірничого округу в найбільшому промисловому регіоні нашої країни. Досить сказати, що 70% основних запасів руди і 80% її видобутку припадає на Криворізький залізорудний басейн.

П'ять інспекцій, що входять до складу Криворізького теруправління, здійснюють нагляд за охороною праці та промисловою безпекою на більш ніж 3000 підприємствах Дніпропетровської, Полтавської, Кіровоградської та Запорізької областей.

В установленому порядку державний нагляд здійснюється на підприємствах гірничорудної промисловості, а це 14 гірничо-збагачувальних комбінатів, 49 кар'єрів, 20 шахт, 115 підйомних комплексів, 61 агрегат вентиляційних установок, 29 підприємств з виготовлення та використання вибухових матеріалів, 28 складів ВВ. Під контролем теруправління підприємства металургійної галузі, найбільш потужні серед яких ПАТ «АрселорМіттал Кривий Piг», ВАТ «Нікопольський завод феросплавів», ЗАТ «Інтерпайп Нікотьюб», ЗАТ «Сентравіс Продакшн Юкрейн». Контролюється майже 30 тис. об'єктів на виробництвах підвищеної небезпеки.Загальна чисельність працюючих на цих підприємствах становить близько 300 тис. чоловік, половина з яких зайняті на гірничо-добувних підприємствах.

Наглядова діяльність інспекцій здійснюється за принципом закріплення інспекторів за окремими підприємствами в залежності від їх кваліфікації та досвіду роботи. За тими ж критеріями, кожен інспектор контролює певні напрямки діяльності підприємств: гірничі роботи, хвостове господарство, рудо-переробний комплекс, металургійний комплекс, газова промисловість, енергетичний комплекс, об'єкти теплокомуненерго, будівельний комплекс, машинобудування, транспорт, і т.д. Збирає, систематизує та узагальнює матеріали про стан охорони праці, стан виробничої бази, технології, обсягами виробництва, стан техніки. Виявляє вузькі місця і визначає проблемні питання.

Результати інспекційних перевірок та узагальнений аналіз роботи підприємств стають темою Колегій за участю керівників і головних спеціалістів підприємств, на яких розглядаються допущені порушення і визначаються конкретні заходи щодо їх усунення.

Поряд з проведенням цільових перевірок, щодо виконання протокольних рішень, узгодження виробничих програм на поточний рік, проводиться повний моніторинг стану охорони праці та промислової безпеки за всіма напрямками діяльності підприємств — від проектних рішень до випуску готової продукції.

Певною заслугою нашої служби є те, що на більшості підприємств охорона праці стає пріоритетним напрямком роботи.

Наші зусилля у вирішенні питань промислової безпеки піднаглядних підприємств спрямовані на реалізацію заходів щодо підвищення технічного і технологічного рівня виробничих процесів за рахунок впровадження нових заходів і засобів виробництва, науково обґрунтованої організації праці, підвищення рівня технологічної та трудової дисципліни та якості підготовки кадрів, посилення ролі керівників середньої ланки і служб охорони праці, в частині безпечної організації робіт, підвищення їх статусу та особистої відповідальності.

Основним завданням Територіального управління є організація та здійснення державного нагляду за додержанням законів та інших нормативно правових актів з питань:

Територіальне управління здійснює свої повноваження через структурні підрозділи:




До списку новинВпередНазад