Новини

В облдержадміністрації відбулася семінар-нарада на тему «Партнерство у вирішені питань охорони праці в області» за участі заступників голів РДА, міськвиконкомів, начальників управлінь та спеціалістів, які відповідають за стан охорони праці в районах. Захід проводився з метою залучення усіх зацікавлених сторін: органів державної влади, теруправління Держгірпромнагляду у Кіровоградській області, державного підприємства «Кіровоградський експертно-технічний центр», органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій до вирішення проблеми збереження життя і здоров'я працівників в процесі трудової діяльності та культури охорони праці.

Ключовою темою для обговорення стала доповідь начальника територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки у Кіровоградській області Володимира Береславського

«Здійснення державного нагляду та контролю за станом охорони праці у сфері господарської діяльності», в якій, зокрема, йшлося про співпрацю контролюючих органів з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування у галузі охорони праці.

Державна політика в галузі охорони праці, спрямована на популяризацію безпечних та нешкідливих умов праці, попередження травматизму, формування у громадян відповідального відношення до безпеки праці. Тільки спільними зусиллями усіх гілок влади можна вплинути на вирішення проблем у цій сфері — тому співпраця роботодавців, профспілок, державних органів по нагляду за станом охорони праці, місцевих органів влади та самих працівників по питанням безпеки виробництва є досить важливою, — наголосив посадовець.

Начальник державного підприємства «Кіровоградський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» Сергій Ткаченко ознайомив учасників семінару-наради з основами державної і науково-технічної підтримки державного нагляду з питань охорони праці. Він зупинився на напрямках експертної діяльності очолюваного ним підприємства та наголосив на необхідності більш дієвої співпраці ЕТЦ з суб'єктами господарювання.

Учасники семінару-наради азначили, що на підприємствах, в установах та в інших закладах необхідно більш активно займатися інформаційно-роз'яснювальною роботою, і робити це не для звітності, а для реального запобігання травматизму серед людей.




До списку новинВпередНазад