Новини

Зростання нещасних випадків на виробництві — це, серед іншого, проблема якості освіти. Про це йшлося на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Нові матеріали і перспективні технології, охорона праці і професійна освіта», яка відбулась за ініціативою теруправління Держгірпромнагляду у Луганській області на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Метою конференції став обмін результатами наукових досліджень і досвідом з проблем охорони праці та професійної освіти, створення нових матеріалів і розвитку перспективних технологій, встановлення ділових контактів і профорієнтаційних зв'язків.

На конференції розглянуто важливі питання ступеневої освіти для спеціальностей професійної та технічної освіти, особливості охорони праці в навчальних закладах технічного профілю.

У конференції взяли участь майже 200 учасників, серед яких представники територіального управління Держгірпромнагляду у Луганській області, Департаменту освіти і науки Луганської ОДА, Департаменту освіти та молоді Луганської міської ради, ЛНУ імені Тараса Шевченка, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Луганської регіональної торгово-промислової палати, а також навчальних закладів, промислових підприємств, громадських організацій.

Учасники конференції працювали у шістьох секціях за різною тематикою: перспектив розвитку професійного і трудового навчання; особливостей охорони праці у промисловому альпінізмі; особливостей охорони праці під час промислового виготовлення нових матеріалів, в навчальних закладах технічного та гуманітарного профілів; радіаційної безпеки донецького кряжа і його відрогів і басейну річки Сіверський Донець; пожежної безпеки промислових, транспортних та інноваційних об'єктів; проектування та технологічного забезпечення властивостей нових матеріалів; дослідження та впровадження нових матеріалів в промислове виробництво; проблем прикладного матеріалознавства.

Матеріали доповідей та обговорень будуть узагальнені та використовуватимуться у подальших наукових розробках, публікаціях, а також у практичній діяльності підприємств, організацій та навчальних закладів.




До списку новинВпередНазад