Новини

На об'єктах регіонального представництва «Лукойл-Україна» у Львівській області з часу заснування у 2005 році не зареєстровано жодного пов'язаного з виробництвом нещасного випадку, а також категорійних аварій і пожеж. А це свідчить, що на підприємстві проводиться робота з дотриманням вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів України про охорону праці та з безпечного ведення робіт. На цьому було наголошено 25 лютого під час розгляду результатів планової перевірки стану промислової безпеки, умов та охорони праці, використання та охорони надр на підпорядкованих об'єктах на нараді з керівниками Львівського регіонального представництва ПІІ Лукойл-Україна».


Під час цього планового заходу державного нагляду (10-21 лютого 2014 року) державними інспекторами теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області проведено дванадцять перевірок виробничих об'єктів підприємства, до підсумкового акту внесено двадцять сім порушень законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці й з безпечного ведення робіт у галузях промисловості, на усунення яких видано сім приписів; до адміністративної відповідальності притягнуті сім працівників представництва. Разом з тим, порушення законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці й з безпечного ведення робіт у галузях промисловості, виявлені під час попередньої комплексної перевірки у лютому 2011 року, усунені.

Крім того, головою комісії — начальником відділу організації державного нагляду та управління охороною праці теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області Романом Синицею та заступником начальника Державної інспекції нагляду у газовому господарстві і хімічній промисловості Сергієм Колівошко під час виїздів на об'єкти представництва проконтрольовано якість та повноту обстежень державними інспекторами об'єктів, своєчасність підготовки та вручення ними розпорядчих документів.

Під час наради було озвучено узагальнену інформацію за матеріалами перевірки, зокрема, проаналізовано виявлених порушень та недоліків: при експлуатації основного технологічного устаткування — десять, при експлуатації електрогосподарства — сім, у газовому господарстві — шість, при використання й охороні надр — чотири.

Практично не було зауважень до керівників структурних підрозділів, проте працівники служб, які залучені зі сторони для виконання робіт з сервісного обслуговування та ремонтів устатковання об'єктів, не завжди виконують свої договірні зобов'язання. Зокрема, регламентні й ремонтні роботи основного технологічного устаткування, електроустановок понад 1000В і у газовому господарстві здійснюються не в повному обсязі й з порушенням нормативних термінів, часом — з порушеннями нормативно-правових актів про охорону праці (ТОВ «Газовик», спеціалізована дільниця вимірювань та високовольтних випробувань електротехнічного цеху ПрАТ «ЛукОр»).

Тому на підприємстві запропоновано встановити жорсткий відомчий контроль за своєчасним виконанням в повному обсязі усіх необхідних ремонтних і сервісних робіт устаткування об'єктів ПІІ «Лукойл-Україна» працівниками сторонніх організацій, ввести персональну відповідальність керівників об'єктів і технічних спеціалістів представництва за своєчасність та повноту проведення ремонтних і регламентних робіт, а результати відомчого контролю регулярно розглядати на засіданнях оперативного контролю за станом промислової безпеки та охорони праці другого ступеню.

Регіональний менеджер Ігор Юрас зазначив, що у складний для нашої держави час ця планова перевірка була проведена в умовах взаєрозуміння й толерантності. Він також запевнив, що колектив Львівського регіонального представництва докладе зусиль для підтримання на належному рівні та покращення стану промислової безпеки, умов і охорони праці, використання й охорони надр на об'єктах ПІІ «Лукойл-Україна» у Львівській області, а також особисто контролюватиме якість виконання договірних зобов'язань сторонніми організаціями та сумлінність виконання усіма посадовими особами представництва своїх посадових обов'язків (наприклад, акти виконаних робіт прийматимуться лише з візами керівника об'єкту, де ці роботи проводилися, і технічних спеціалістів, до компетенції яких віднесено контроль за виконанням таких робіт), а також за виконанням рішень, прийнятих на засіданнях оперативного контролю за станом промислової безпеки та охорони праці другого ступеню. Також спільно з головою цехкому профспілки домагатиметься вирішення проблемних питань життєдіяльності об'єктів регіонального представництва у головному офісі ПІІ «Лукойл-Україна» у Києві. За результатами цієї планової перевірки визнано, що стан промислової безпеки, умов і охорони праці, використання й охорони надр у регіональному представництві «Лукойл-Україна», є задовільним.

Довідка. Всеукраїнська мережа автомобільних заправних станцій бренду «Лукойл» охоплює всю територію країни (понад 240 об'єктів); Львівське регіональне безбалансове представництво ПІІ «Лукойл-Україна» обслуговує 17 об'єктів у Пустомитівському, Жовківському, Мостиському, Старосамбірському, Стрийському, Сколівському, Золочівському та Яворівському районах та Львові.

У 2011 році керівник Львівського регіонального представництва ПІІ «Лукойл-Україна Ігор Юрас отримав подяку від теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області за підписом начальника ТУ Юрія Царика за особистий вклад у запровадження корпоративних стандартів безпеки на об'єктах ПІІ «Лукойл-Україна у Львівській області.

На фото: учасники наради, робочі моменти планових перевірок.




До списку новинВпередНазад