Новини

Фахівці Криворізького гірничопромислового теруправління с залученням технічних інспекторів профспілок, представників СВАРЗ, Фонду ССвНВ, та органів місцевого самоврядування перевіряли стан охорони праці та промислової безпеки на дільницях шахти «Октябрська», на дільницях проходки Шахтобудівельного управління та сервісного управління ПАТ «Кривбасзалізрудком».

За результатами перевірки встановлено, що стан охорони праці на шахті «Октябрська» ПАТ «Кривбасзалізрудком» щодо забезпечення промислової безпеки на робочих місцях — задовільний, але є недоліки в роботі, які були відображені в акті всебічної перевірки.

Серед таких недоліків: порушення при експлуатації скреперних лебідок, при експлуатації господарчих висхідних, незадовільний стан електровозної відкатки, невідповідність паспортів кріплення при проходці гірничо-капітальних виробок. Відсутній акт здачі шахтобудівельним управлінням горизонту 1265м від 92 осі до 156 осі північного польового штреку.

Також інспекторським складом виявлено ряд порушень при веденні вибухових робіт, зокрема при зберіганні вибухових матеріалів у сейфах ВМ, транспортуванні вибухових речовин та зарядження забоїв на дільницях.

Підіймались питання порушень при експлуатації скіпових, баддєвих та клітьових установок стволів. Акцентовано увагу на відсутності безпечних умов для пересування людей по вентиляційно-ходових висхідних.

Разом з тим, актом також відображено недоліки в роботі служб головного енергетика, маркшейдера та геолога шахти.

Зважаючи на виявлені порушення керівництву комбінату та шахти зокрема, рекомендовано розробити та затвердити заходи по усуненню виявлених порушень правил та норм з питань охорони праці та узгодити терміни їх виконання з теруправлінням.

Загалом під час всебічної перевірки інспекторами виявлено 198 порушень нормативно-правових актів. Видано 25 розпорядчих документів, у 23 випадках рекомендовано призупинити виконання робіт та експлуатацію устаткування, до адміністративної відповідальності притягнуто 20 посадових осіб.




До списку новинВпередНазад