Новини

Цивільно-правові відносини між роботодавцями та робітниками

обговорювались службами охорони праці підприємств будівельної галузі

В рамках засідання постійно діючої Громадської Ради фахівці служб охорони праці підприємств будівельної галузі та виробництва будівельних матеріалів при Криворізькому гірничопромисловому територіальному управлінні обговорювали Цивільно-правові відносини між роботодавцями та робітниками.

Робота Ради розпочалася зі вступного слова першого заступника начальника Криворізького теруправління Олександра Кононенка, який в своїй доповіді зробив змістовний аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах будівельної галузі по Україні в цілому та зокрема на піднаглядних Криворізькому ТУ. Разом з тим він виявив сподівання, що подібні зустрічі дуже слушна нагода для підвищення професійного рівня служб охорони праці підприємств, обміну досвідом а головне для налагодження «зворотного зв'язку».

Обговорюючи тему Цивільно-правових відносин між роботодавцями та робітниками, члени Ради підіймали питання вимог Цивільного кодексу щодо укладання договорів підряду та відповідальність за їх порушення. Розглянули особливості розслідування нещасних випадків, що сталися з робітниками, з якими укладено цивільно-правові угоди та загалом соціальний захист таких працівників.

Окремо підіймались питання роботи з субпідрядними організаціями, які в свою чергу уклали цивільно-правові угоди зі своїми працівниками.

Для обговорення правового аспекту обраної теми слово надавалось запрошеним до роботи Ради фахівцям теруправління, зокрема начальнику відділу з розслідування нещасних випадків, заступнику начальника Криворізького відділу Теріторіальної державної інспекції праці та заступнику начальника відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань у м. Кривому Розі.

Досвідом роботи ділились головні фахівці з охорони праці ПАТ «ХайдельбергЦемент Україна» та ТОВ «ТОНДО».

Підсумовуючи роботу Ради Олександр Петрович наголосив на не допущенні до виконання робіт підвищеної небезпеки або експлуатації (обслуговування) обладнання, машин, устаткування підвищеної небезпеки суб'єктів (юридичних та фізичних осіб) по договору цивільно-правового характеру, які не мають відповідного дозволу Держгірпромнагляду. Разом з тим нагадав та вніс пропозиції щодо проведення на своїх підприємствах заходів з нагоди відзначання Дня охорони праці.

До відома

У 2013 році на підприємствах будівельної галузі та виробництва будівельних матеріалів підконтрольних Криворізькому ТУ сталося 25 нещасних випадки з яких 4 зі смертельним наслідком. За перший квартал поточного року травмовано 2 особи.

Серед основних причин травмування: не застосування засобів індивідуального захисту, не виконання посадових обов'язків та інструкцій з охорони праці, порушення технологічного процесу.




До списку новинВпередНазад