Новини

На Волині підприємство «Нововолинськводоканал» запровадило прогресивну технологію знезараження питної води

Підприємство «Нововолинськводоканал» відмовилось від «традиційної» технології хлорування води та перейшло на безпечний метод знезараження питної води за допомогою електролізної установки призначеної для отримання знезаражувального реагенту (розчину гіпохлориту натрію) шляхом електролізу розчину кухонної солі.

Презентації довгоочікуваного впровадження в дію проекту була присвячена прес-конференція, яка відбулася на підприємстві «Нововолинськводоканал». Прес-конференція проходила за участю першого заступника міського голови, керівництва підприємства, представників територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області, засобів масової інформації міста та області.

Причину переходу на нову технологію пояснюють тим, що застосовування гіпохлориту натрію замість небезпечного хлору дозволить виключити виробничі об\'єкти (хлораторні) Південного та Північного водозаборів підприємства «Нововолинськводоканал» із Державного реєстру об\'єктів підвищеної небезпеки та перевести їх в категорію безпечних для навколишнього середовища та проживаючих в прилеглій зоні людей. На підприємстві переобладнали систему знезараження води і наразі вона вже функціонує. Повні та відпрацьовані балони із хлором передано ТОВ «Аульська хлоропереливна станція», а обладнання хлораторних дегазовано та демонтовано.




До списку новинВпередНазад