Новини

Об\'єктивність — запорука справедливих відносин у суспільстві

Теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області на критичний та необ\'єктивний матеріал, викладений у відеорепортажі телеканалу «Аверс» від 27 грудня 2013 року, повідомляє наступне.

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Волинській області проведено спеціальне розслідування нещасного випадку з смертельним наслідком, що стався 27.11.2013 року внаслідок ДТП з водієм автотранспортних засобів Медведчуком О.А. підприємця Пташкіної Л.О.

В ході розслідування комісією з′ясовані наступні обставини настання нещасного випадку.

Фізична особа — підприємець Пташкіна Л.О. здійснює діяльність, пов\'язану з наданням послуг з внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів автобусами. Для проведення щоденних передрейсових оглядів транспортних засобів та передрейсових медичних оглядів водіїв, міжзмінного відстою автобусів підприємцем укладено договір з ВАТ «Луцьке АТП-10727».

26 листопада 2013 року водій Медведчук О.А. отримав повідомлення від іншого водія підприємця Пташкіної Л.О. Олійника Ю.Я. про замовлення на перевезення гравців баскетбольної команди «Лучеськ» на аматорські змаганння до м. Рівного в другій половині дня 27 листопада 2013 року. Медведчук О.А. ні 26 ні 27 листопада не повідомив підприємця про замовлення. Договір на перевезення баскетбольної команди та список пасажирів не були складені.

27 листопада о 13 годині 15 хвилин водій Медведчук О.А., без відома підприємця Пташкіної Л.О., після проходження передрейсового медичного огляду та передрейсового технічного огляду, виїхав автобусом MERCEDES SPRINTER, державний номерний знак АС 6530 АО, з території ВАТ «Луцьке АТП-10727». Для виїзду використано подорожній лист з штампом ФК «Волинь», з яким у підприємця Пташкіної Л.О. укладений договір на перевезення на 2013 рік.

О 16 годині Медведчук О.А. під\'їхав до спорткомплексу СНУ в м. Луцьку для посадки пасажирів, після чого виїхав за маршрутом Луцьк-Рівне.

Близько 17 год. 50 хв. в с. Обарів Рівненської області водій Медведчук О.А., рухаючись по лівій смузі скоїв наїзд ззаду на попутний автомобіль, який знаходився на лівій смузі для повороту ліворуч. Від отриманих травм Медведчук О.А. помер на місці ДТП.

Причини настання нещасного випадку будуть встановлені після отримання матеріалів розслідування ДТП слідчого управління УМВС України у Рівненській області, яким проводиться розслідування даної ДТП.

Розглянувши вищенаведені обставини, керуючись ч. 2 п. 16 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 року № 1232, враховуючи, що транспортний засіб використовувався в особистих цілях без відома роботодавця, комісія вважає нещасний випадок, що встався з водієм Медведчуком О.А., не пов\'язаним з виробництвом.

Спеціальне розслідування даного нещасного випадку проведено комісією у визначені чинним законодавством терміни. Члени комісії мали зустріч з членами сім\'ї потерпілого і дали їм роз\'яснення відносно їх прав у відповідності з чинним законодавством, про що складено відповідний протокол.

Звертаємо увагу представників засобів масової інформації, що теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області готове надати консультації та усю необхідну інформацію задля подачі достовірної та об\'єктивної інформації у ЗМІ.

З вищезазначеної проблеми теруправлінням у січні 2014 року буде проведено брифінг.




До списку новинВпередНазад