Новини

Фахівці державної інспекції нагляду за охороною надр Криворізького гірничопромислового теруправління протягом квітня-травня поточного року приймали участь у проведенні позапланових перевірок на ш. «Ювілейна» ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка».

Дані перевірки стосувалися прийняття у експлуатацію блока 19-26 горизонту 1340/1255 м та блока 46-52 горизонту 1260 м покладу «Головний».

В ході перевірок інспекторами теруправління були виявлені порушення в частині контролю послідовності проходки нарізних виробок. Разом з тим встановлено, що до проекту нарізних та очисних робіт блоку не внесена таблиця показників вилучення балансового запасу, які були перераховані та затверджені на період прийомки блока.

Також, позапланові перевірки, щодо прийняття у експлуатацію блоків були проведені інспекторами державної інспекції нагляду за охороною надр і на шахтах «Октябрська» та «Гвардійська» ПАТ «Кривбасзалізрудком».

Зокрема, на ш.«Октябрська» перевіряючи прийняття в експлуатацію блока 80-84 горизонту 1255 м покладу «Основний», виявлено, що по буровому штреку свердловини веєрів пробурені з відхиленням від проекту.

На ш. «Гвардійська», приймаючи у експлуатацію панелі 199-202 горизонту 1350/1300м покладу «Сєвєрная», інспекторами встановлено, що у зв'язку зі зміною техніко-економічних показників, які враховуються при нормуванні втрат та засмічення, на період прийомки панелі не перераховані та не узгоджені з Держгірпромнаглядом нормативи втрат та засмічення.

За результатами даних перевірок двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.




До списку новинВпередНазад