Новини

Підсумки підготовки і проведення Всесвітнього дня охорони праці у Миколаївській області підбито під час Колегії теруправління Держгірпромнагляду. На засіданні також було обговорено результати роботи теруправління у І кварталі поточного року.

Крім фахівців теруправління, у роботі засідання взяли участь представники Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, облпрофради, головного управління праці і соцзахисту населення в Миколаївській області, а також спеціалісти підприємств, де рівень виробничого травматизму збільшився.

Основну увагу учасники Колегії зосередили на превентивних заходах з охорони праці в умовах мораторію на наглядові перевірки. Начальник теруправління Держгірпромнагляду у Миколаївській області Сергій Єременко наголосив, що сьогодні Україна наближається до європейського рівня організації виробничої безпеки, коли роботодавець повністю відповідає за життя та здоров'я своїх працівників. Завдання ж наглядових органів допомогти йому у створенні безпечних умов праці шляхом консультаційної допомоги, безкоштовного аудиту з охорони праці та інших профілактичних заходів, які, безперечно, мають високу ефективність у створенні превентивної культури охорони праці на виробництві.

Також зазначалося, що загальний рівень виробничого травматизму на підприємствах області протягом перших трьох місяців залишився на тому ж рівні, що й минулого року — 20 осіб. Жоден з працівників не загинув, тоді як за відповідний період минулого року було смертельно травмовано 1 особу.

Найбільше нещасних випадків сталося на підприємствах водного транспорту, житлово-комунального, сільського господарства, а також будівництва та промисловості будматеріалів.

Спеціалісти з охорони праці підприємств, де стались нещасні випадки, відзвітували про заходи з усунення причин травмувань, розповіли про шляхи вдосконалення системи управління охороною праці, управління ризиками на своїх підприємствах. Окрему увагу приділили заходам, які ними було проведено до Всесвітнього Дня охорони праці. Зокрема це огляди-конкурси з безпечного виконання робіт, змагання між бригадами та нагородження працівників, які найсумлінніше дотримуються вимог охорони праці у своїй роботі.


Автор: Прес-центр теруправління



До списку новинВпередНазад