Новини

За І-й квартал 2015 року на підприємствах агропромислового комплексу України отримали виробничі травми зі смертельним наслідком 11 працівників, що на 4 більше, ніж за аналогічний період минулого року.

З огляду на високий рівень смертельного травматизму в АПК та з метою попередження виникнення нещасних випадків під час проведення сільськогосподарських робіт, в умовах тимчасових обмежень на здійснення заходів державного нагляду (контролю), був проведений круглий стіл в райдержадміністрації Казанківського району Миколаївської області, присвячений Дню охорони праці.

На засіданні інспектори теруправління звернули увагу керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств на важливість здійснення превентивних заходів для недопущення травмування працівників.

Зокрема було наголошено на необхідності:

— проведення навчань та перевірки знань з питань охорони праці працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки;

— проведення передрейсових медичних оглядів механізаторів та водіїв;

— забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту;

— дотримання вимог безпеки під час використання мінеральних добрив, пестицидів та агрохімікатів;

— забезпечення експлуатації виключно тих тракторів, які обладнанні електростартерним запуском двигуна з кабіни;

— недопущення обладнання сільськогосподарської техніки без захисних огороджень небезпечних зон, а також без попереджувальних знаків та застережних написів про застосування індивідуальних засобів захисту на посівних машинах та машинах для обробітку ґрунту.


Автор: Прес-центр теруправління



До списку новинВпередНазад