Новини

В приватному будинку в Первомайську 08березня сталась жахлива аварія, пов'язана з використанням газу в побуті. Отруїлись газом 2 дівчинки 2006-гота 2000-го років народження.Старша дівчинка померла, а молодша знаходиться у важкому стані в лікарні.

Створена комісія, яка займається розслідуванням даного випадку. В її склад увійшли представники теруправління, ДП «Миколаївський ЕТЦ», ПАТ «Миколаївгаз», відділу з питань надзвичайних ситуацій Первомайської міської ради.

Теруправління продовжує застосування превентивних заходів з питання безпечного використання споживачами газу в побутіта вкотре наголошує:

ПОРУШЕННЯ ВИМОГ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВИКОРИСТАННЯ ГАЗУ В ПОБУТІ — СМЕРТЕЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНІ!

В рамках проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи в напрямку безпечного використання споживачами газу в побуті цього тижня теруправлінням спільно з Миколаївською дільницею газорозподілу ПАТ «Миколаївгаз» були організовані та проведені круглі столи-наради.

На засідання круглих столів були запрошені власники житлових будинків, представники Ольшанської селищної ради, Комсомольської, Кривобалківської сільських рад, представників малого та середнього бізнесу, представників соцзахисту населення.

На нарадах велась роз'яснювальна робота щодо:

— недопущення експлуатації газових приладів у власних помешканнях без сигналізаторів загазованості;

— недопущення самочинного виконання робіт з ремонту та технічного обслуговування газових приладів, а також залучення до вказаних робіт сторонніх осіб;

— недопущення самочинного переміщення та заміни газових приладів;

— необхідності своєчасного та якісного виконання робіт з перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів;

— недопущення самовільного улаштування в багатоповерхових будинках балонів скрапленого газу для приготування їжі;

— надійної та безпечної експлуатації внутрішньобудинкових систем газопостачання та газоспоживного обладнання.

Присутнім на круглих столах були роздані листівки на тему «Правила безпечного користування газом у побуті» та газета з тематичною назвою «Хто на кухні має газ, наші правила для вас».

Цього тижня також були проведені лекції з питань безпечного використання газу в побуті у навчальних закладах Миколаївського району: в школах с. Крива Балка, с. Комсомольське, с. Кринички, смт. Ольшанське.


Автор: Прес-центр теруправління



До списку новинВпередНазад