Новини

Фахівці теруправління Держгірпромнагляду взяли участь у семінарі з керівниками та спеціалістами обласного управління водних ресурсів.

В рамках семінару опрацьовано питання безпечного виконання робіт на об'єктах електроенергетики та проведено практичне обстеження електроустановок. Захід відбувся на базі Каховського міжрайонного управління водного господарства.

Заступник начальника інспекції теруправління Держгірпромнагляду Наталія Погорєлова у своєму виступі зазначила, що минулого року в енергетичній галузі України сталося 12 смертельних нещасних випадків, від ураження електричним струмом. Обставини та причини найбільш резонансних з них було доведено до відома присутніх.

В обласному управлінні водного господарства травматизм в електроустановках відсутній вже близько двадцяти років. А це, на думку керівництва і працівників підприємства, є показником постійної і цілеспрямованої профілактичної роботи, до складу якої входять подібні заходи. Тож цього разу учасники обговорили проблемні питання стосовно безпечного утримання об'єктів електроенергетики, вимоги законодавства щодо забезпечення їх належного технічного стану тощо.

Під час практичної частини інспектором теруправління Держгірпромнагляду Михайлом Владимиренком оглянуто якість та послідовність робіт з випробування та налагодження електрообладнання насосної станції Каховського міжрайонного управління водного господарства. Зокрема бригадою електротехнічної лабораторії управління здійснено виміри опору ізоляції електрообладнання, опору металевого зв'язку, повного опору петлі фаза-нуль та випробування спрацювання релейного захисту.

Довідка. Херсонське обласне управління водних ресурсів виконує роботи з ремонту та обслуговування гідроспоруд, відведення ґрунтових вод для попередження підтоплення населених пунктів та сільгоспугідь, подачі води для зрошення зі штучних та природних водойм в мережі розподільчих водогонів сільгоспвиробників.

До складу Херсонського обласного управління водних ресурсів входить 11 районних (міжрайонних) управлінь водних господарств. Це енергоємне виробництво, яке є найпотужнішим споживачем електроенергії в області.




До списку новинВпередНазад