Новини

Для більшості дітей відпочинок у таборі — подія «номер один» за увесь час літніх канікул. Вочевидь відповідальні працівники чималої кількості установ і організацій докладають максимальних зусиль, щоб він був, насамперед, безпечним. Однак, встигають не всі і не скрізь.

Так, напередодні оздоровчого сезону фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області провели перевірку дитячих закладів у Городищенському, Звенигородському, Золотоніському, Канівському, Корсунь-Шевченківському, Шполянському районах. Іх загальний висновок: по-перше, в окремих випадках причини можливого травмування дітей не усунені, по-друге, переймаючись здоров'ям та безпекою школярів, дорослі часто ризикують власним.

Так, у дитячому оздоровчому комплексі «Придніпровський» (с. Чапаївка, Золотоніського району) до робіт на висоті допущено ненавчений персонал, який, до того ж, працює без огородження і використання наданих роботодавцем запобіжних поясів. Ну а трудяться такі «верхолази» у аж ніяк не підходящому, хоч і найпопулярнішому в сільській місцевості взутті, що в народі зветься шльопанцями.

Майже скрізь, де проводилися перевірки, має місце ігнорування вимог ведення в передбаченому обсязі електротехнічної документації. Зокрема, не поновлено список осіб, відповідальних за безпечне їх виконання, відсутні журнали електротехнічних робіт, працівники, які обслуговують електроустановки, в повному обсязі не забезпечені засобами індивідуального захисту, відсутні списки осіб, які мають право одноосібного огляду розподільчих щитків та електроустановок.

Звісно, за усіма переліченими випадками порушень вручені приписи, накладені штрафи та відсторонено працівників від виконання робіт на висоті та робіт в електроустановках… Але оскільки перевірки триватимуть і надалі, слід сподіватися, що керівники закладів, які розпочинають роботу в липні та тих, що не потрапили поки що в поле зору інспекторів, візьмуть до уваги їх результати.

Щодо безпосереднього відпочинку дітей, то попри загалом задовільний стан об'єктів і місць перебування юних відпочивальників, слід зауважити на виявлених проблемних позиціях, оскільки, ймовірно, вони теж типові. Так, не завершено обрізку сухих гілок та сухостою в місцях скупчення дітей та на шляхах їх пересування, водолазами не здійснено обстеження дна водоймищ в місцях купання дітей, не зайвим буде ще раз перевірити технічний стан споруд на ігрових майданчиках.

Загалом до адміністративної відповідальності притягнуто 8 осіб, тимчасово зупинено виконання робіт на висоті та робіт в електроустановках.



До списку новинВпередНазад