Новини
Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки констатує, що через аномальне підвищення температури повітря почастішали нещасні випадки зі смертельними наслідками на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства під час виконання робіт підвищеної небезпеки у замкнених (обмежених) просторах: люках, лазах, колодязях тощо. Зокрема, внаслідок отруєння шкідливими газами під час ремонту колектора загинув працівник у Волинській області; від утоплення в каналізаційному колекторі загинуло 2 особи в Житомирській області; очищуючи відстійник три працівники смертельно отруїлися на Кіровоградщині, а на підприємстві Новомиколаївського району Запорізької області під час очищення зливної ями від отруєння газами загинули ще чотири робітники.

Причинами трагедій стало невиконання вимог інструкцій з охорони праці та виконання газонебезпечних робіт без застосування засобів індивідуального захисту (протигазів, рятувальних поясів тощо).

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Черкаській області зобов'язує роботодавців та відповідальних осіб з питань охорони праці на підприємствах організувати та провести профілактичні наради з метою запобігання травматизму та недопущення робіт у замкненому або обмеженому просторі без засобів індивідуального захисту та при високих температурах повітря.

З цією ж метою фахівці Держгірпромнагляду проведуть перевірки підприємств житлово-комунального господарства області. У разі виявлення порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, що створюють загрозу життю та здоров'ю працюючих, будуть вжиті невідкладні заходи щодо заборони проведення небезпечних робіт та експлуатації устаткування.















До списку новинВпередНазад