Новини
Фахівцями територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області проведено позапланові перевірки стану охорони праці суб'єктів господарювання деревообробної промисловості.

Під час обстежень виявлено суттєві порушення вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці. Зокрема, не всіма підприємствами отриманий дозвіл на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Порушуються терміни проведення повторного інструктажу з питань охорони праці. Допускаються до робіт працівники, які не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці та без проходження медичного огляду.

Виявлено численні порушення при експлуатації деревообробних верстатів: відсутні технологічні карти виконання робіт та захисні огородження рухомих частин механізмів, що експлуатуються, кругопиляльний верстат не обладнано розклинюючим ножем, на фугувальному верстаті не діє автоматичне огородження робочої частини ножового валу.

Також не на всіх підприємствах створено службу спостереження за безпечною експлуатацією виробничих будівель та споруд.

За матеріалами перевірки у чотирьох випадках тимчасово зупинено виконання рорбіт та експлуатацію обладнання, притягнуто до адміністративної відповідальності 5 осіб, серед яких 2 керівників підприємств.

















До списку новинВпередНазад