Новини
За результатами комплексного обстеження щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на виїзній колегії територіального управління було заслухано керівника ПАТ «Жашківський маслозавод».

Як показала перевірка, на підприємстві допущено певні недоліки у створенні безпечних умов праці для працюючих. Зокрема, не проведено навчання та перевірку знань з охорони праці працівників та спеціалістів з охорони праці, не проведено аудит щодо оцінки технічного стану виробничого обладнання та не вжито заходів щодо усунення недоліків; не розроблено та не погоджено в установленому порядку ПЛАС; не відповідають вимогам нормативно-правових актів з охорони праці виробничі будівлі, споруди, транспортні засоби, технологічні процеси.

До обслуговування вибухозахищеного обладнання допущено електроперсонал без навчання та перевірки знань; не проведено періодичний технічний огляд електронавантажувачу; допускається складування дерев'яних піддонів на стелажах готової продукції висотою 3 м; не призначено осіб, відповідальних за безпечне проведення робіт навантажувачами; в технологічній документації не зазначено основні та допоміжні пристосування, інструменти, захисні пристрої, транспортні засоби, що створюють безпечні умови виконання робіт.

Для запобігання опікам при роботі пастеризаційно-охолоджувальної установки ОКЛ-10, що має t вище 45? С, не здійснено термоізолювання трубопроводів.

Не проведено паспортизацію та перевірку ефективності роботи вентиляційних мереж маслоцеху; на території підприємства не передбачено окремий майданчик під навісом та акумулюючі ємності для випуску стиснутого природного газу .

Отже, під час обстеження ПАТ «Жашківський маслозавод» через виявлені численні порушення тимчасово зупинено експлуатацію навантажувача, пастеризаційно-охолоджувальної установки ОКЛ-10 та роботу вентиляційних мереж масло цеху. Осіб, винних у допущенні порушень, притягнуто до адміністративної відповідальності.

Щоб підприємство змогло надалі працювати безпечно, було розроблено План заходів, спрямованих на усунення виявлених порушень та встановлено терміни їх виконання.










До списку новинВпередНазад