Новини

Протягом 2014 року державними інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області проведено 7 всебічних перевірок суб'єктів господарювання та 1752 перевірки виробничих об'єктів суб'єктів господарювання з питань безпечного ведення робіт та експлуатації обладнання.

Проведеними перевірками виявлено 13178 порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки., із яких усунуто 10815 порушень, або 82% від виявлених.

В зв'язку із виявленням порушень, що створюють загрозу життю і здоров'ю працівників посадовими особами теруправлінням направлено до адміністративного суду 57 позовних заяв щодо призупинення (зупинення, обмеження) виробництва, виконання робіт.

Судом прийнято 39 рішень про зупинення експлуатації 283 одиниць обладнання, яке працювало із порушеннями. Крім того, керівниками підприємств самостійно призупинено експлуатацію 89-ти одиниць обладнання за результатами їх перевірок.

До адміністративної відповідальності за порушення вимог чинного законодавства з охорони праці та охорони надр з накладенням штрафу притягнуто 1075 працівників, із яких 278 — перші керівники суб'єктів господарювання.

За 2014 рік до органів прокуратури направлено 3 подання про порушення законодавства про охорону праці.

На колегіях територіального управління заслухано керівників 18-ти підприємств, де сталися нещасні випадки зі смертельним наслідком.

Територіальне управління нагадує, що відповідно до п. 8 Прикінцевих положень даного Закону України №76-VІІІ від 28.12.2014 року «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деяких законодавчих актів України» перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби та Державної фінансової інспекції України) здійснюються протягом січня-червня 2015 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки.




До списку новинВпередНазад