Новини

Фахівцями територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області згідно до плану роботи проведено комплексне обстеження СТОВ ім. Шевченка щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Під час обстежень виявлено суттєві порушення вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці. Зокрема, підприємством не отримано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію об'єктів та устаткування підвищеної небезпеки Канівською, Литвинецькою, Хмільнянською філіями.

Серед численних порушень можна виокремити найтиповіші. Зокрема, не проведено ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки. На підприємстві виявлено технологічні транспортні засоби, що не пройшли реєстрацію в органах Держгірпромнагляду. Також, не у всіх філіях товариства створено службу спостереження за безпечною експлуатацією виробничих будівель та споруд.

Крім того, в окремих підрозділах не виконано у визначені терміни роботи з опосвідчення стану безпеки електроустановок, відсутні схеми руху транспорту по території зернотоку, а також затверджені графіки прибирання пилу. Одним з найхарактерніших порушень у багатьох підприємствах є допущення до виконання робіт підвищеної небезпеки осіб, які не пройшли навчання та перевірку знань з охорони праці.

За підсумками перевірки СТОВ ім.Шевченка у 16 випадках тимчасово зупинено виконання робіт та експлуатацію обладнання (серед яких склад ПММ, зварювальні трансформатори, заточувальний верстат, газові балони, резервуари тощо). За допущення порушень, які потенційно створюють небезпеку для працюючих, притягнуто до адміністративної відповідальності 11 осіб.




До списку новинВпередНазад