Новини

«Рівень виробничого травматизму в області найнижчий за останні десять років», - такий висновок зроблено на засіданні ради Черкаської обласної державної адміністрації з питань безпечної життєдіяльності населення, де було проаналізовано стан промислової безпеки та охорони праці в області.

Протягом 9 місяців поточного року в області сталося 77 випадків виробничого травматизму, з них 9 — із смертельним наслідком. Для порівняння: у 2011 році за аналогічний період було зафіксовано 96 випадків виробничого травматизму, з яких 12 — із смертельним наслідком.

Найбільше нещасних випадків сталося в
харчовій промисловості та переробці сільськогосподарської продукції (22 випадки, з яких 1 із смертельним наслідком);
в СКС (17 випадків, з яких 2 смертельні);
в сільському господарстві (15 випадків, в т.ч. 2 смертельних);
підприємства транспорту (5 випадків);
в машинобудуванні та ЖКГ-3 (по 3 випадки);
в енергетиці, хімії та ЖКГ-2 (по 2 випадки);
у будівництві (2 випадки, в т.ч. 2 смертельних);
у металургії (1 випадок, в т.ч. 1 смертельний).

Якщо проаналізувати виробничий травматизм по районах області, то бачимо, що найбільше нещасних випадків сталося в м. Черкаси (44 випадки), Умані (12), Смілі (9), Каневі (5).

В Корсунь-Шевченківському, Лисянському, Чигиринському, Жашківському, Христинівському не було зафіксовано випадків виробничого травматизму. Учасники зібрання висловили сподівання, що ця тенденція утримуватиметься і надалі.

Також на засіданні були розглянуті актуальні аспекти діяльності територіального управління Держгірпромнагляду, пов'язані, зокрема, з профілактичними заходами щодо зниження рівня травматизму при використанні газу в побуті.

Підбиваючи підсумки роботи газових господарств західного регіону області (міста Умань, Ватутіне, Маньківський та Уманський райони) було зазначено, що робота райдержадміністрацій та органів виконавчої влади з виконання Комплексних заходів профілактики та зниження травматизму у цьому напрямку не виконувалась належним чином. Тому товариствам «Черкасигаз» та «Уманьгаз», а також райдержадміністраціям зазначених районів наполегливо рекомендовано вжити усіх необхідних заходів щодо виправлення ситуації та прозвітувати про виконану роботу у визначені терміни. Контроль за виконанням рішення покладено на управління МНС та ЖКГ.

Аналізуючи стан промислової безпеки та охорони праці в області за 9 місяців колегіально вирішено у подальшому заслуховувати на таких зібраннях керівників підприємств чи голів адміністрацій районів, де виявлено найбільшу кількість порушень чинного законодавства з охорони праці, наголошено на необхідності посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо профілактики виробничого травматизму та стану охорони праці на підприємствах області.



До списку новинВпередНазад