Новини

У зв'язку з наближенням весняно-польових робіт у сільськогосподарських підприємствах Черкащини спільно з керівниками відповідних управлінь райдержадміністрацій упродовж лютого працівники територіального управління Держгірпромнагляду провели низку семінарів-нарад з безпечного проведення посівної кампанії. Організаційні заходи відбулися у Звенигородці, Білозір'ї, Каневі та Умані, де збиралися аграрії найбільших районів.

На семінарах акцентовано увагу на необхідності суворого дотримання законодавства з охорони праці, а саме — проведенні інструктажів, медоглядів, забезпеченні працівників засобами індивідуального захисту під час роботи з отрутохімікатами та міндобривами. Було наголошено на необхідності ретельної перевірки техніки та пов'язану з її подальшою експлуатацією особисту відповідальність роботодавців за допущення до робіт машин та механізмів, які перебувають у незадовільномутехнічному стані. Вкотре було наголошено на обов'язковому дотриманні працівниками вимог посадових інструкцій з охорони праці на кожній ділянці роботи.

Також, на семінарах зазначалася, що більшість сільгосппідприємств області належить до категорії малого і середнього бізнесу, а отже залишаються поза увагою наглядового органу. Тому, лише тісна співпраця з райдержадміністраціями та активне проведення інформаційно-розяснювальної роботи дасть змогу впливати на рівень виробничого травматизму.

Довідка. Протягом 2012 року у сільськогосподарських підприємствах Черкаської області сталося 18 випадків травмування працівників, у тому числі 2 із смертельним наслідком.



До списку новинВпередНазад