Новини

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Черкаській області спільно з колегами з Кіровограда було проведено ряд перевірок агропідприємств Черкащини та Кіровоградщини щодо стану готовності до весняно-польових робіт.

Так, державними інспекторами обох територіальних управлінь було перевірено чимало сільськогосподарських підприємств, серед яких були ТОВ «РосАгро» (с.Вишняківка, Кіровоградського району) ПАТ «Кіровське» (с. Вільне, Кіровоградського району), ТОВ «АПК Сервіс» (с. Жаботин, Кам'янського району), ФГ «Крутий Яр» (с. Лузанівка, Кам'янського району), ВСК «Міжгір'я» (с.Плескачівка, Кам'янського району) та інші.

Як показали перевірки, що загальна готовність до проведення весняної кампанії бажає бути кращою. А порушення, виявлені в агропідприємствах обох областей є ідентичними.

Серед порушень: недотримання вимог нормативних документів з питань охорони праці — спеціалісти з охорони праці не в повній мірі використовують свої повноваження, не видають приписів керівникам структурних підрозділів, не ведуть документацію з охорони праці.

Також, було виявлено ушкодження світлових приладів, невідповідність нормам безпеки заточувального обладнання, підтікання масла з двигунів, не проведення лабораторних випробувань зварювальних апаратів та засобів індивідуального захисту тощо.

Результатом виявлення вказаних порушень стала тимчасова зупинка токарних та заточувальних верстатів, зварювальних апаратів, кран-балки. До адміністративної відповідальності за допущення виявлених порушень притягнуто 5 посадових осіб.






До списку новинВпередНазад