Новини

У березні 2013 року у м. Звенигородка відбулася виїзна нарада щодо організації безпечного проведення весняно-польових робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки в галузі сільського господарства. На цьому зібранні було обговорено ряд актуальних для області питань, одним з яких було питання виробничого травматизму на Черкащині. Збільшення рівня виробничого травматизму було допущено на сільгосппідприємствах Шполянського району. На раді було прийнято рішення щодо проведення всебічної перевірки сільськогосподарських підприємств вказаного району і особливу увагу звернути на організацію безпечного проведення весняно-польових робіт та експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки в галузі сільського господарства.

Перевірено управління агропромислового розвитку райдержадміністрації та восьми сільгосппідприємств Шполянського району.

Серед порушень, виявлених в ході обстеження відсутність навчання з питань охорони праці для працівників середньої ланки, невиконання організаційних заходів, шляхом яких досягається безпека робіт в електроустановках, незабезпечення достатньої кількості електротехнічних працівників для організації безпечної експлуатації електроустановок, експлуатація трактора МТЗ-80 з несправним пристроєм електростартерного запуску двигуна, на норійних вежах не встановлено вибухорозрядники та реле контролю швидкості, у визначені терміни не забезпечено проведення технічного обстеження газопроводу до зерносушарки тощо.

Враховуючи ці та інші порушення, територіальне управління зобов'язало керівників сільгосппідприємств району та керівників РДА до необхідності посилення виконання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, виробничої дисципліни та забезпечення працівників спецодягом, засобами індивідуального та колективного захисту, а також до контролю за їх правильним використанням.

В ході обстеження було виявлено понад 100 порушень, тимчасово зупинено експлуатацію 5 об'єктів та видів робіт, до адміністративної відповідальності притягнуто 12 осіб.

Робота щодо попередження травматизму на підприємствах агропромислового комплексу триватиме й надалі, а питання безпеки виконання польових робіт знаходиться на постійному контролі фахівців територіального управління Держгірпромнагляду.






До списку новинВпередНазад