Новини


Всеукраїнський конкурс щорічно проводиться серед державних службовців II — VII категорії посад в номінаціях: «Кращий керівник» (беруть участь керівники структурних підрозділів, які мають загальний стаж державної служби не менш як 5 років, з них на керівних посадах не менш як 2 роки) та «Кращий спеціаліст» (спеціалісти, які мають загальний стаж державної служби не менш як 2 роки).
У рамках Конкурсу проводиться навчання за Комплексною програмою підвищення кваліфікації державних службовців II-VII категорій посад. Метою навчання є набуття та удосконалення системи знань і умінь як основи професійної компетентності, здатності до ефективного вирішення завдань професійної діяльності в умовах модернізації державного управління, реалізації системних реформ, формування громадянського суспільства. До речі, загальна кількість учасників І туру Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» склала 10 521 особу (що на 1324 особи більше, ніж у 2012 році). Завдання першого туру включали питання щодо нового законодавства про державну службу та антикорупційного законодавства, системи організаційно-розпорядчої документації, ділового мовлення, нових комп'ютерних технологій, ситуаційні завдання щодо прийняття ефективних рішень, які входять до компетенції органу влади.

Проведення другого туру конкурсу «Кращий державний службовець» відбувається як серед центральних органів виконавчої влади на базі Нацдержслужби України, так і серед місцевих органів виконавчої влади (на базі центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів і місцевого самоврядування).

Під час проведення конкурсу особлива увага зосереджуватиметься на виявленні державних службовців з високим професійним рівнем для вирішення складних завдань у сфері державного управління. Завдання включатимуть:

¦ запитання для співбесіди з питань державного управління та місцевого самоврядування;

¦ практичні завдання та тести з питань службової етики та етикету;

¦ публічний виступ з актуальних питань суспільно-політичного розвитку країни та реформування державного управління.

III тур Конкурсу та його фінальну частину заплановано провести наприкінці вересня 2013 року.
Переможці та лауреати Конкурсу нагороджуватимуться дипломами та цінними подарунками.

Довідка. Щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року № 1152 з метою забезпечення зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.


За матеріалами Нацдержслужби України







До списку новинВпередНазад