Новини

Враховуючи рекомендації листа Держгірпромнагляду від 13 серпня 2013 року «Про проведення перевірки» з метою запобігання нещасним випадкам, подібним до того, що стався в м. Горлівка на об'єкті ПАТ «Концерн Стирол» 6 серпня 2013 року та згідно до затвердженого наказом територіального управління від 14.08.2013 року № 55 Графіка позапланових перевірок підприємств (об'єктів), які експлуатують технологічні трубопроводи, що призначені для транспортування хімічно-небезпечних речовин, територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Черкаській області проводяться перевірки таких підприємств.

На даний час проведені перевірки ПАТ Христинівський молокозавод (АХУ), ПАТ «Жашківський маслозавод» (АХУ), ПАТ «Азот» (цехи К-3, М-2, А-3, А-5, К-4, М-5). ТОВ "Інфоазот".

В ході перевірок виявлено ряд порушень. А саме: на підприємствах не дотримується порядок оформлення документації на проведення газонебезпечних робіт; відсутні акти ревізії трубопровідної арматури; не проводиться ретельний огляд фундаментів під опори та естакади, ділянок трубопроводів групи 5 категорії В, які піддаються вібрації; не завжди проводиться обслуговуючим персоналом перевірка справності дії манометрів та запобіжних клапанів у процесі експлуатації паропроводів, випробування в робочому стані на щільність трубопровідної арматури, встановленної на газопроводах, та не перевіряється справність затворного механізму арматури тощо.

За результатами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто 10 посадових осіб, що допустили вказані порушення на своїх підприємствах.




До списку новинВпередНазад