Новини

На засіданні Координаційної ради облдержадміністрації з питань забезпечення безпеки при використанні газу в побуті, на об'єктах комунально-побутового та громадського призначення (далі — Координаційна рада) розглянуто низку питань, пов'язаних із забезпеченням належної експлуатації газового обладнання у житлових будинках.

Аналізуючи роботу за ІІІ квартал 2013 року зазначено, що далеко не в усіх райдержадміністраціях належно виконуються доручення облдержадміністрації в частині встановлення контролю за порушенням охоронних зон газопроводів.

Щодо обслуговування та експлуатації систем газопостачання і газового обладнання житлових будинків в області присутніх поінформовано представниками ПАТ «Черкасигаз» та ПАТ «Уманьгаз».

З початку року у понад 130 тисяч абонентів товариствами проведено планово-технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання. Від системи газопостачання відключено близько 900 одиниць приладів та обладнання з несправними димоходами та вентиляційними каналами, а також тих, що мають несправну автоматику безпеки, або знаходяться в аварійному стані. Виявлено близько 1,5 тисячі фактів самовільного втручання споживачів в систему газопостачання, переносу і заміни газових приладів.

Упродовж 2013 року на Черкащині не зареєстровано випадків травматизму (за матеріалами технічних розслідувань), пов'язаних із використанням газу в побуті. З метою попередження таких випадків та на виконання раніше прийнятих рішень Координаційної ради в області проходить «Місячник безпечного та заощадливого використання газу». Метою даного заходу є пропаганда серед населення безпечного користування газовими приладами та забезпечення безаварійної експлуатації систем газопостачання.

На виконання «Комплексних заходів з профілактики та зниження рівня травматизму при використанні газу в побуті по Черкаській області на 2013-2015 роки» систематично проводиться відповідна робота, значне місце в якій приділяється інформаційно-роз'яснювальній роботі та проведенню в закладах освіти уроків на тему безпечного користування газовими приладами.




До списку новинВпередНазад