Новини
На цьому наголосив начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області на колегії, що днями відбулась в Черкасах.
Територіальне управління Держгірпромнагляду у Черкаській області проаналізувало стан промислової безпеки та виробничого травматизму за 9 місяців 2013 року. За оперативними даними за цей період на підприємствах Черкащини травмовано 81 особу, у т.ч. 9 із смертельним наслідком (у 2012 році 78 осіб, у т.ч. 9 із смертельним наслідком). Крім того на підприємствах області сталося три групових нещасних випадки, в яких потерпіло 7 осіб. У 2012 році сталося 2 таких випадки, де потерпіло 6 осіб.

Найбільш травмонебезпечними у регіоні виявились галузі соціально-культурної сфери — 17 випадків травмування, без смертельних наслідків (у 2012 році 17 і 2 відповідно), харчової промисловості та переробки сільськогосподарської продукції — 20 випадків, з яких 3 із смертельним наслідком (у 2012 році — 22 і 1 відповідно); автодорожній транспорт — 6 випадків травмування, з яких 2 із смертельним наслідком (у 2012 році — 1 і 0 відповідно); в газовій промисловості — 5 випадків, з яких 1 із смертельним наслідком (у 2012 році — 0 і 0 відповідно); ЖКГ-1 (підприємства та об'єкти теплокомуненерго) - 5 випадків без смертельних наслідків (у 2012 році — 0 і 0 відповідно).

Якщо проаналізувати виробничий травматизм по районах області, то бачимо, що найбільше нещасних випадків сталося в м. Черкаси (29 випадків), Смілі (7), Звенигородському районі (6) Умані (5), Лисянському районі (5), Шполянському районі (5), Черкаському районі (5).

Робота, яку проводить територіальне управління дозволяє рівномірно знижувати рівень виробничого травматизму, при цьому не збільшуючи тиску на розвиток бізнесу у нашому регіоні.

Державними інспекторами територіального управління за 9 місяців поточного року проведено 978 перевірок, в результаті яких було виявлено близько 8,5 тис. порушень законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці. У 969 випадках тимчасово зупинялась експлуатація обладнання та виробництва, що велись з порушеннями.

Протягом 9 місяців 2013 року територіальним управлінням видано 256 дозволи на виконання робіт та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки

У своїй роботі фахівці Держгірпромнагляду велику увагу приділяють превентивним заходам, спрямованим на зниження рівня виробничого та загального травматизму в області. Серед них: п
роведення розширених колегій територіального управління з залученням представників підприємств, які експлуатують системи водопостачання та водовідведення, де розглянуто причини і обставини виробничого травматизму та обговорено організацію безпечного проведення газонебезпечних робіт; кущових нарад на базі КП «Черкасиводоканал» та КП «Уманьводоканал»; семінар-наради для працівників медичних закладів, представників АПК та спільної семінар-наради за участю територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області, управління ДАІ УМВС України у Черкаській області, управління Укртрансінспекції у Черкаській області, ПАТ «Азот», суб'єктів господарювання, які здійснюють перевезення аміаку; тематичних нарад з представниками підприємств, що експлуатують АЗС та нафтобази: в м. Умань та в м. Черкаси,на яких розглянуто питання щодо вжиття заходів запобігання нещасним випадкам на АЗС та нафтобазах тощо.






До списку новинВпередНазад