Новини

З ініціативи територіального управління Держгірпромнагляду у Тернопільській області 5 вересня 2014 року на базі ТзОВ «Збаразький цукровий завод» проведено семінар на тему: «Безпека праці у цукровій галузі».

У ньому взяли участь інженери з охорони праці Козівського, Бучацького, Чортківського цукрових заводів, еколог-менеджер екології та охорони праці цукрового холдингу «Т-цукор» Андрій Боліновський, головний спеціаліст департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олена Тільчак.

Учасники семінару обговорили важливі й актуальні питання охорони праці у цукровому виробництві. Особливу увагу приділили впровадженню і функціонуванню системи управління охороною праці та промислової безпеки. Зокрема, проведенню навчання, інструктажів з охорони праці, дотримання вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці, забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям, засобами індивідуального захисту відповідно до норм.

Останнім часом в області збільшилась кількість смертельних випадків природної смерті на виробництві. Згідно з аналізом спеціальних розслідувань, переважна більшість випадків природної смерті працівників сталася через раптове погіршення стану здоров'я, зокрема через серцево-судинні захворювання. Аналізуючи випадки природної смерті з'ясовано, що померлі працівники не пройшли у встановлені строки медичні огляди.

Оскільки чимало робітників цукрових заводів впродовж осіннього періоду інтенсивно трудяться у домашніх господарствах та працюють у нічних змінах на цукрозаводах, збільшується ризик загострення хвороб та небезпеки смертельних випадків природного характеру під час роботи на виробництві.

А тому учасники семінару особливу увагу звернули на вчасне проходження працівниками цукрових заводів медичних оглядів, обговорили питання посиленої уваги до їх самопочуття, фізичного стану.

Учасники семінару оглянули кабінет охорони праці підприємства, обмінялися думками та пропозиціями щодо поліпшення стану охорони праці та промислової безпеки під час роботи цукрових заводів.

Підсумовуючи розгляд та обговорення цього важливого питання, начальник державної інспекції нагляду за охороною праці в агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, на транспорті та зв'язку теруправління Держгірпромнагляду у Тернопільській області Петро Гичка особливо наголосив на необхідності щоденного контролю за станом охорони праці та промислової безпеки на цукрових заводах області, зміцнення трудової дисципліни та посилення виховної роботи, щоб не допустити нещасних випадків і травмувань працівників на бурякопереробних підприємствах області у сезон цукроваріння.

На знімку: Учасники семінару в кабінеті охорони праці ТзОВ «Збаразький цукровий завод».




До списку новинВпередНазад